Vanhempainyhdistyksen TOP 5 kysymykset: Koulumatkat

Hämeenkylän koulun vanhempainyhdistys on kerännyt huoltajien kysymyksiä Sanomalan opetuspistettä koskien. Tässä juttusarjassa Hämeenkylän koulu vastaa huoltajien ja oppilaiden kysymyksiin. Lisää kysymyksiä voi esittää Hämeenkylän koulun vanhempainyhdistyksen Facebook-sivun kautta.

Asumme Vapaalassa lähellä Rajatorpan koulua eikä uuteen Sanomalan väistötilaan mene suoraan yksikään bussi. Onko bussilinjoihin tulossa muutoksia?

Sanomalan varmistuessa Hämeenkylän koulun väistötilaksi joukuussa 2016 koulu oli yhteydessä Helsingin seudun liikenteeseen, myös koulun vanhempainyhdistys otti yhteyttä HSL:ään koulumatkan muutoksista. Syksyn bussireiteistä on luvattu olla yhteydessä, kun ne varmistuvat.

Rajatorpasta Sanomalan väistötiloihin kulkeminen julkista liikennettä käyttäen ei ole kovin sujuvaa. Paras ratkaisu lienee bussiyhteys Myyrmäen asemalle, josta junalla pääsee kätevästi Vantaankoskelle. Vantaankosken asemalta on Sanomalaan noin sadan metrin kävelymatka.

Jos annan nuorelleni kyydin kouluun, mihin hänet voin jättää/mistä hänet voin hakea turvallisesti?

Koululaisen jättäminen Sanomalan pihalle tai parkkipaikalle ei ole toimiva ratkaisu aamun ruuhka-aikoina. Pihassa ei ole kätevää kääntöpaikkaa, eivätkä liikenne järjestelyt mahdollista läpiajoa.

Vantaankosken aseman yhteydessä on liitäntäparkki, sekä bussien kääntöpaikka. Asemalta on lyhyt kävelymatka Sanomalaan. Suosittelemme koulukyydin määränpääksi Vantaankosken asemaa, näin toimimalla takaamme oppilaille mahdollisimman mutkattoman ja turvallisen koulumatkan.

Huomioidaanko koulumatkan pidentyminen lukujärjestyksissä?

Lukujärjestyksiä laadittaessa pyritään mahdollisimman toimiviin pedagogisiin ratkaisuihin. Yläkoulun aineenopetusjärjestelmä asettaa lukujärjestyksen laatimiselle runsaasti reunaehtoja. Esimerkiksi oppilaiden koulupäivässä ei tule olla hyppytunteja. Myös valinnaisaineet ja URHEA-valmennus asettavat lukujärjestykselle rajoituksia.

Hämeenkylän koulun Sanomalan opetuspisteessä lukujärjestykset pyritään rakentamaan oppilaiden kannalta tasapuolisiksi. Opetuksessa suosimme aikaisia aamuja myöhäisten iltapäivien sijaan.

Kuluvan lukuvuoden 7. luokkalaisten koulupäivät ovat olleet paikoittain hyvin pitkiä. Koulu on saattanut alkaa klo 7.45 ja päättyä klo 16.30. Tällaisia koulupäiviä ei Sanomalan väistötiloissa tulla järjestämään. Oppitunnit alkavat aikaisintaan klo 8.15 ja päättyvät 15.40. Musiikkiluokkien bändi- ja soitto-opetus saattaa aiheuttaa poikkeuksia edellä mainittuun.

Onko Sanomalan väistötilojen alueelle suunnitteilla oppilaiden mopoille ja skoottereille parkkialuetta?

Sanomalan pihalle varataan tilaa mopojen ja mopoautojen parkkipaikalle. Oppilaskunnan hallitus valmistelee suunnitelmaa Sanomalan pihasta yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman kanssa.

Parkkialue ei tule Sanomalassa olemaan välituntialuetta, näin meneteltiin myös edesmenneessä Hämeenkylän koulurakennuksessa. Tällä tavalla toimimalla pyrimme estämään ilkivaltaa oppilaiden ajoneuvoja kohtaan, sekä ehkäisemään ylimääräiseen ajeluun liittyviä vaaratilanteita.

Onko Sanomalan väistötilojen alueelle suunnitteilla oppilaiden pyörille kunnon säilytyspaikkaa, jossa pyörät saadaan kunnolla lukkoon pyörätelineisiin?

Oppilaskunnan hallitus osallistuu yhdessä Liikkuvan koulun kanssa Sanomalan pihan suunnitteluun. Pyörätelineiden paikka pihassa on vielä päättämättä, mutta ne ovat mukana suunnitelmissa. Piha-alueesta suunnitellaan monipuoliseen ulkoiluun ja liikuntaan rohkaiseva ympäristö.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s